מסלול חוצה מדינות- ארצות הים התיכון קובץ הנחיות להשלמת המטלה- מטלת זוגות:
על כל התלמידים להתחלק לזוגות.
על כל זוג לבחור שתי מדינות מקבוצת "ארצות הים התיכון" שיש ביניהן גבול מסוגים שונים.
על כל זוג לתאר את סוגי הגבול באמצעות המדינות שהם בחרו.
על כל זוג לבנות סיור בין אתרים חשובים בכל מדינה כאשר הסיורים יעבור בין שתי המדינות הנבחרות. הזוג צריך לברר כיצד עוברים את הגבול? , מה צריך על מנת לעבור את הגבול? ועוד.
דף הנחיות לפעילות: הגדרת הפעילות – בפעילות זו נכיר את מדינות הים התיכון. כל מדינה מיוצגת על ידי הילד שממנה הוא בא: אלפרדו מאיטליה הנקה מאלבניה פטמה ממרוקו מירב מישראל פייר מצרפת ניקולס מיוון אחמד ממצרים כל תלמיד יבחר איזה ילד הוא רוצה להיות ויצטרך לחקור על המדינה אותה הוא בחר:
1.נראה היכן הן במפה
2.מהו הדגל של המדינה
3.מה השפה שבה משתמשים
4.מהי עיר הבירה של המדינה
5.מהו אופיה של המידנה – מה מייחד אותה
לסיום, העלו את המידע שהישגתם לתוך המצגת הכיתתית ורכזו אותו בתיקייה המתאימה. המצגת נמצאת בכתובת הבאה: http://prezi.com/u8gknewbfmjp/edit/#93_3976234 במצגת שערכתי – בחרתי להשתמש בהדמייה של מפת כדור הארץ ובהצבת שקופיות באופן רנדומאלי ללא קשר ישיר למיקומם האמיתי של המידנות המופיעות בשקופיות. המטרה היא להביא לכך שהתלמידים יחקרו כל מידנה ומדינה ויחפשו את מיקומה האמיתי על מפת כדור הארץ המופיעה בשקופיות. רפלקציה על המשימה: מטלה זו נבחרה להיות מוצגת על ילדים בכיתה שאני מעבירה בשיעורים במסגרת ההתנסות המעשית שלי: הכיתה היא כיתת י' בנים של החינוך המיוחד בביה"ס התיכון "נעורים". לחלק מהילדים זה היה מאוד חוויתי – בעיקר ילדים שיש להם גישה טובה לאינטרנט. ישנם ילדים שיש להם קצת חוסר ביטחון מול כל מה שקושר למחשב ולאינטרנט בפרט ולכן היה קיים אתלם קושי לבצע את המשימה. לשם כך בחרתי לצוות אותם עם הסייעת של הכיתה ולעשות את המשימה ביחד תוך כדי חשיפתם לחוויה המיוחד במינה של חיפוש באינטרנט. בגלל הקושי התכני שלהם ליצור דברים במחשב, ביקשתי מהתלמידים לעבור על המצגת שעשיתי ולבחור להיות ילד אחד מהרשימה המוצגת בדף ההנחיה. ועל כל ילד סופו של השיעור להציג את הדברים בעל פה. וכמובן, מי שמסוגל לעשות זאת על מצגת. סך הכל הייתה התרשמות טובה מאוד, נראה כאילו זה משהו חדש ומעניין גם יחד עבורם.
rtl
מסלול חוצה מדינות- ארצות הים התיכון
קובץ הנחיות להשלמת המטלה- מטלת זוגות:
- על כל התלמידים להתחלק לזוגות.
- על כל זוג לבחור שתי מדינות מקבוצת "ארצות הים התיכון" שיש ביניהן גבול מסוגים שונים.
- על כל זוג לתאר את סוגי הגבול באמצעות המדינות שהם בחרו.
- על כל זוג לבנות סיור בין אתרים חשובים בכל מדינה כאשר הסיורים יעבור בין שתי המדינות הנבחרות. הזוג צריך לברר כיצד עוברים את הגבול? , מה צריך על מנת לעבור את הגבול? ועוד.
על מנת להבין את המושג גבול יש להשתמש במפה המושגית שנבנתה באתר Mindomo.https://www.mindomo.com/mindmap/45e2eadbf49a41619900b4254c587ee2
דף הנחיות לפעילות:
הגדרת הפעילות – בפעילות זו נכיר את מדינות הים התיכון.
כל מדינה מיוצגת על ידי הילד שממנה הוא בא:
אלפרדו מאיטליה
הנקה מאלבניה
פטמה ממרוקו
מירב מישראל
פייר מצרפת
ניקולס מיוון
אחמד ממצרים
כל תלמיד יבחר איזה ילד הוא רוצה להיות ויצטרך לחקור על המדינה אותה הוא בחר:
- 1. נראה היכן הן במפה
- 2. מהו הדגל של המדינה
- 3. מה השפה שבה משתמשים
- 4. מהי עיר הבירה של המדינה
- 5. מהו אופיה של המידנה – מה מייחד אותה
לסיום, העלו את המידע שהישגתם לתוך המצגת הכיתתית ורכזו אותו בתיקייה המתאימה.המצגת נמצאת בכתובת הבאה:
http://prezi.com/u8gknewbfmjp/edit/#93_3976234
במצגת שערכתי – בחרתי להשתמש בהדמייה של מפת כדור הארץ ובהצבת שקופיות באופן רנדומאלי ללא קשר ישיר למיקומם האמיתי של המידנות המופיעות בשקופיות.
המטרה היא להביא לכך שהתלמידים יחקרו כל מידנה ומדינה ויחפשו את מיקומה האמיתי על מפת כדור הארץ המופיעה בשקופיות.
רפלקציה על המשימה:
מטלה זו נבחרה להיות מוצגת על ילדים בכיתה שאני מעבירה בשיעורים במסגרת ההתנסות המעשית שלי:
הכיתה היא כיתת י' בנים של החינוך המיוחד בביה"ס התיכון "נעורים".
לחלק מהילדים זה היה מאוד חוויתי – בעיקר ילדים שיש להם גישה טובה לאינטרנט. ישנם ילדים שיש להם קצת חוסר ביטחון מול כל מה שקושר למחשב ולאינטרנט בפרט ולכן היה קיים אתלם קושי לבצע את המשימה. לשם כך בחרתי לצוות אותם עם הסייעת של הכיתה ולעשות את המשימה ביחד תוך כדי חשיפתם לחוויה המיוחד במינה של חיפוש באינטרנט.
בגלל הקושי התכני שלהם ליצור דברים במחשב, ביקשתי מהתלמידים לעבור על המצגת שעשיתי ולבחור להיות ילד אחד מהרשימה המוצגת בדף ההנחיה. ועל כל ילד סופו של השיעור להציג את הדברים בעל פה. וכמובן, מי שמסוגל לעשות זאת על מצגת.
סך הכל הייתה התרשמות טובה מאוד, נראה כאילו זה משהו חדש ומעניין גם יחד עבורם.
חקרשת
https://sites.google.com/site/elkayaoren3/
rtl